Tractormeisjes dromen op de Zuidpool 690 640Puma Jun 8 Us Tsugi Select 5 drQshCt Paulien van ‘t Westeinde 10 Clarks Privo Black SprintMaat Womens dCxoeB

Dromen

“Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat zijn/ haar dromen klinken als iets onmogelijks, zoals met een trekker naar de Zuidpool. Maar soms moet je het gewoon doen!”, aldus Manon Ossevoort.

Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar Manon is zonder dat ze het weet toegetreden tot de club van ‘vrouwen naar mijn hart’. Want ik las op 18 december 2018 hoe het is gegaan, want zij is dit dus echt gaan doen en is het bewijs dat dromen kunnen uitkomen. bron

Doen

Laat haar ons meenemen in haar inspirerende verhaal:

Als theatermaakster had ik een droom: ik bedacht een reis. Een reis van een meisje op een tractor. Een reis naar het einde van de wereld, en weer terug.
Maar wat is het einde van de wereld?
Als kind zou ik zeggen: de Zuidpool!
Als volwassene zeg ik: het heftigste oorlogsland dat ik me voor kan stellen.
Beide stemmen zeiden: gaan!
Beide stemmen zeiden: Dat moesten we maar doén.

Doén. Zoveel mensen praten erover, zo weinig mensen die ook echt doen.

Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6

Ik ging op reis op een tractor om hoopvolle verhalen te vinden. Verhalen die laten zien dat het ‘einde van de wereld’ misschien wel niet bestaat, dat je altijd iemand kan vinden die de moed niet opgeeft. En die doorgaat. En die verhalen hoopte ik te vertellen, ook aan mezelf. Wat ik tegenkwam oversteeg alles wat ik er van tevoren over had kunnen fantaseren.                                                                       Klik hier voor foto’s.

Uiteindelijk heb ik bijna 4 jaar lang non-stop gereisd en meer dan 38.000 kilometer gereden op een 30 jaar oude tractor. Meer dan 5 jaar ben ik van huis geweest. En ik ben altijd veilig geweest.
Ik kwam de meest bijzondere projecten tegen met ratten die mijnen kunnen detecteren en TBC (TBC is doodsoorzaak nummer 1 tijdens de huidige aids-epidemie). En de projecten met de ratten bleken heel goedkope oplossingen voor twee gigantische problemen op het Afrikaanse continent.

Steeds als ik dacht dat de wereld niet mooi was, omdat er overal verhalen zijn van projecten die de plank misslaan of die mislukken, dan werd ik onderweg herinnert aan de schoonheid van deze wereld. De dagelijkse glimlachen en het contact met alles en iedereen op mijn pad.

foto: Manon Ossevoort

Kaap de Goede Hoop

Toen ik aankwam op Kaap de Goede Hoop had ik duizenden verzamelde handgeschreven dromen in de kist achterop m’n tractor (gedigitaliseerd, het waren er zo veel) en ontelbare prachtige verhalen verzameld die het verdienen om een podium te krijgen.

Daar gaf ik een speech over dat ik oprecht geloof dat 99.9% van de mensen op deze wereld, mensen zijn zoals jij en ik. We willen allemaal hetzelfde. Echt waar. We willen gezien worden voor wie we zijn, gerespecteerd. En we willen graag veilig samenleven met onze naasten.
Natuurlijk komt dat kleine overige percentage, de 0.01% voortdurend in het nieuws. De verhalen over verkeerd gebruik van macht, hebzucht. Natuurlijk, het zijn de verhalen waar we wel wat mee moeten!

Vk06 Stella maat Mccartney in wit Pureboost sneakers By Adidas tCsdhQr

Maar om te denken dat die verhalen ons een goed beeld geven van de werkelijkheid, is niet waar. Als we zouden weten met hoeveel mensen van goede wil we zijn. Als we ons ietsje vaker door ons hart en niet door onze angsten zouden durven laten leiden dan zouden we zoveel moois voor elkaar kunnen krijgen. Met elkaar!

Sneeuwpop

Toen ik letterlijk het zuidelijkste puntje van onze planeet, de geografische Zuidpool bereikte, werd dat wereldnieuws.

Vlak voor kerst bouwde ik op dit heftige maar ook kwetsbare continent, waar nog nooit oorlog is geweest en waar landen proberen om samen te werken, een sneeuwpop met de verzamelde ‘dromen van de wereld’ in z’n buik.

Dit jaar werk ik nog met heel veel liefde aan het boek met daarin de tractor(meisje)-verhalen. En ik hoop ook de film, waar ik 10 jaar aan filmde, komend jaar af te kunnen maken.

Maar daarna wil ik me inzetten voor die betere toekomst voor onze kindjes, omdat ik geloof in een oneindige positieve energie en in onmogelijke dromen die mogelijk kunnen worden; als je maar gewoon doét! Ook al is het spannend of deed je het nog nooit eerder.Timberland Premium 5 inch Nubuck waterdichte herenlaarzenzwartmaat 6 11 c34RSjL5Aq
Ooit had ik ook nog nooit tractor gereden, en kijk wat daarvan kwam…

Wil je alle dromen nalezen die ze tijdens haar reis van alle mensen heeft verzameld, kijk dan op: http://www.tractortractor.org/nl/

Tekst en foto’s: Manon Ossevoort

Dus denk jij over jouw droom: Naaah, dat zal nooit gebeuren

–> denk dan even aan het tractormeisje.

Inspirerende groet van Paulienik zou het gewoon doen–  van ‘t Westeinde

 

MAANDELIJKS GEÏNSPIREERD WORDEN? Laat dan hier weten waar we de reminder naartoe mogen sturen.

Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6
On Dames Slip 5 Betty Clarks Cognac 6 Kessa 35A4jLR
Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6
Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6
Login to Bucketlist Afstrepen
Bohemia Bohemia Melissa Melissa Beige Beige Melissa tsBCxQrdh
Reset Password
Enter the username or e-mail you used in your profile. A password reset link will be sent to you by email.
Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6
Already have an account? Login
Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6
Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van diensten van derden. Definieer uw privacyvoorkeuren en / of ga akkoord met ons gebruik van cookies.
Boys 2 loopschoenen 'Grade rood 34 Ua School Lightning 7yfgvbY6